DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Tarteletter

Tarteletter med tarteletfyld

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Tarteletter af mørdej (bagt) eller tarteletter af butterdej (bagt) lunes, hvis tarteletterne skal serveres med varm tarteletfyld.

Som fyld i tarteletter anvendes en eller anden stuvning, hvis ingredienser må være ret småt udskåret.
Serveres varm / Served hotEksempler på tarteletfyld (og opskrifter), hvor tarteletterne serveres varme: Serveres kold eller varm / Served cold or hotEksempler på tarteletfyld (og opskrifter), hvor tarteletterne serveres varme eller kolde: Serveres kold / Served coldEksempler på tarteletfyld (og opskrifter), hvor tarteletterne serveres kolde:

Varm tarteletfyld kommes i de lunede tarteletter af mørdej (bagt) eller tarteletter af butterdej (bagt) / Kold tarteletfyld kommes i de afkølede (kolde) tarteletter af mørdej (bagt) eller tarteletter af butterdej (bagt).

Pynt eventuelt tarteletterne med hakkede friske krydderurter eller små mængder af hele kviste eller blade fra friske krydderurter afstemt efter tarteletfyldet.

Servering:

Tarteletterne med tarteletfyld kan serveres varme eller kolde som middagsret, forret eller frokostret.

Information:

Tarteletter med fiske- eller hønsestuvning var før i tiden en typisk forret til festmiddage. Tarteletter er nutildags en af de få retter, der gør sig lige godt på dagligdagens spisebord som til højtiderne.

Ordhistorie: tartelet; en lille bagt skål af butterdej eller mørdej til at fylde med stuvning; også om en lille bagt skål af butterdej eller mørdej fyldt med stuvning; tarte+let; fra fransk tartelette diminutiv til tarte 'tærte' (jævnfør tærte).

Ordhistorie: butterdej; en dej af hovedsagelig smør og mel og vand som bruges til f.eks. kage- eller grøntsagstærter; bu/tter+dej; fra tysk Butterteig egentlig 'smørdej'; fra Butter 'smør'; fra latin bûtyrum; fra græsk bútyron 'smør' egentlig 'ost fra en ko'.

Ordhistorie: mørdej; en kagedej der er lavet af mel, fedtstof, sukker og æggeblomme, og som f.eks. bruges til tærter.

Ordhistorie: dej; en blød eller flydende masse af mel, fedtstof, hævemiddel med mere som æltes eller piskes sammen; fra et fællesgermansk ord med betydningen 'noget æltet, formet'.

Ordhistorie: stuvning; en opbagt hvid sovs hvori der blandes grøntsager, kødstykker med mere.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page