DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Torskefileter (kogt)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Gryde:

Torskefileterne kommes i en gryde med kogende lage, bestående af vand, salt og eddike. I almindelighed beregner man 1 spsk. salt og ½ dl eddike pr. liter vand. Skal fiskesuppen anvendes, beregnes kun det halve.

Kogelagen kan desuden tilsættes udskårne urter som løg, porrer og/eller gulerødder, og krydderurter som persille, dild, laurbærblade og peberkorn.

Bring fisken langsomt i kog, skum omhyggeligt, når den er på kogepunktet, og hæld evt. lidt koldt vand i gryden, hvis vandet begynder at koge. Fisk må aldrig koge stærkt, men skal mørnes lige under kogepunktet (80-85°C). Kogetiden varierer efter fiskens art, tykkelse og kvalitet, beregn ca. 4 minutter. Hvis torskefileterne er dybfrosne, beregn dog ca. 8 minutter. Fisken er færdig, når kødet er fast og hvidt.

eller...
Mikroovn:

Torskefileterne anbringes i et lavt fad med 30 ml (2 spsk.) kogelage (suppe, vin, mælk eller vand) pr. 500 g fisk. Når man tilbereder stykker af fisk, skal man anbringe dem med den tyndeste ende pegende mod midten af fadet. Fileter af fisk kan tilberedes flade eller sammenrullede. Flyt om på stykkerne under tilberedningen. Når fiskefileter tilberedes flade, skal de tynde dele overlappe hinanden for at hindre overstegning af de tyndere ender. For at forhindre fisk i at tørre ud, pensles skindet med smeltet smør eller margarine. Skindet ridses 1-3 steder på begge sider for at forhindre, at de sprænges under tilberedningen. Der lægges låg på fadet.

Tilberedningstiden afhænger af fiskens tykkelse, af mængden og om den tilberedes hel, som fileter eller skåret ud i mindre stykker. Hvis fileterne er tykke, skal de vendes, når de er halvt færdige. Undersøg om maden er færdig før afslutningen af den nedenfor angivne tid.

Kog torskefileterne i mikroovn ved 600 watt i ca. 4 minutter (ved 750 watt i ca. 3 minutter). Hvis torskefileterne er dybfrosne, koges de i mikroovn ved 600 watt i ca. 8 minutter (ved 750 watt i ca. 6 minutter). Fisken er færdig, når kødet er fast og hvidt.

Fisk skal krydres med salt efter tilberedningen for at hindre, at de bliver seje og udtørrede.

Servering:

Kogte torskefileter serveres varm med sennepssauce i en lille skål ved siden af og skrællede og varme, kogte - gerne lidt melede - kartofler, smeltet smør og revet peberrod.

Hakket, hårdkogt æg, syltede rødbeder skåret i terninger, evt. sprøde baconterninger og kogte gulerødder liver op på den lyse fisk og passer godt til den i smagen. Fisken kan desuden garneres med persille og citronskiver.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page