Kategori: |
|
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen.
Hak alle øvrige ingredienser ganske fint og kom dem i mayonnaisen.
Smag til med citronsaft, sennep, salt og hvid peber.
Stil tatarsaucen tildækket i køleskab (+5°C) i mindst 30 minutter.
Tatarsauce kan serveres kold i en lille skål for sig selv til stegt eller friturestegt fisk f.eks. stegte rødspættefileter samt til skaldyrsretter, stegt kylling eller koldt kød.
Tatarsauce er også velegnet som fyld i bagte kartofler.
Tatarsauce (engelsk Tartare sauce eller amerikansk engelsk Tartar sauce) er en cremet hvid sauce, som ofte bruges til sæsonens stegte fisk og skaldyrsretter.
Navnet stammer fra den franske betegnelse, sauce tartare, der refererer til tatarfolkeslaget fra Tyrkiet, der engang beboede dele af Ukraine og Rusland. Denne sauce kan oprindeligt have været opkaldt efter tendensen til at servere den på tatarbøf (finthakket, fedtfattigt oksekød der er formet til en bøf, og som spises råt med bl.a. rå æggeblomme og kapers), eller også fordi saucen er "grov", som navnet på folkeslaget kom til at blive brugt som et adjektiv (tillægsord) om opfattelsen af, at tatarerne var "grove".
Ordhistorie: tatar; 1. en person fra en tyrkisktalende folkegruppe ved Volga i Rusland; (historisk) en person fra en mongolsk folkestamme i Centralasien; 2. (i sammensætninger) finthakket, fedtfattigt oksekød; fra middellatin tartarus sammenblandet med persisk tãtãr.
Ordhistorie: cremefraiche; en syrnet fløde med et fedtindhold på 18% (tyktflydende konsistens) eller 38% (cremet konsistens). Konsistensen bliver lidt tykkere, jo "ældre" cremefraichen bliver; smager syrligt og spises som tilbehør til kager eller anvendes bl.a. i dressinger og sovse; cre/me+fraiche; fra fransk crème fraîche; fra crème 'fløde' + fraiche femininum af frais 'frisk'.
|