Kategori: |
|
Smør og mel afbages med
hønsekødssuppe eller mælk. Start med at smelte
fedtstoffet i en gryde og rør melet i. Tag gryden fra varmen.
Tilsæt den kogende
Ved anretningen lægges de varme dampede grønsager skåret i passende mindre stykker i den varme sauce. Smag til med salt og peber. Drys persille over eller server det til.
Saucen serveres varm som middagsret til kogt hønsekød (hønsefrikassé; kyllingefrikassé) eller til kogt kalvekød (kalvefrikassé) eller til kogt lammekød (lammefrikassé).
Stuvningen (saucen) kan også benyttes varm som ingrediens (fyld) i f.eks. tarteletter (tarteletter med tarteletfyld).
Ordhistorie: frikassé eller frikasse; en ret af kogt lamme-, kalve- eller hønsekød i grøntsagsstuvning; fri+kass/é fra fransk fricassée; sammentrukket af frit perfektum participium af frire 'stege' og cassé perfektum participium af casser 'knuse, slå i stykker'; egentlig '(kød) som er stegt og skåret i stykker'.
Ordhistorie: stuvning; en opbagt hvid sovs hvori der blandes grøntsager, kødstykker med mere.
|