Kategori: |
|
Når sværen er ridset (næsten til kødet), opstår nogle mellemrum. Gnid mellemrummene i sværen med salt og peber, rosmarin og ingefær. Ønskes en mere traditionel flæskesteg, erstattes rosmarin og ingefær med laurbærblade. Læg stegen, så den ligger lige på en rist i bradepande med vand i bunden.
Sæt i ovnen og tænd på 200°C. Steg ca. 1½ time afhængigt af kødets tykkelse, eller til stegetermometeret viser ca. 65 grader.
Sværen efterbrunes ved 250°C eller ved grill.
Hold øje med stegen og vend den gerne undervejs.
Lad den hvile (ikke tildækket) i mindst 20 minutter inden udskæringen.
Flæskestegen med sprød svær kan serveres varm med kold kartoffelsalat eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med kogt pasta eller med bagte tomater og kogte kartofler og hertil som tilbehør pommes frites og/eller franske kartofler (chips).
Gode råd til flæskestegen.
Der er ikke noget så slemt som en overtør flæskesteg med seje svær. Den skal være saftig, og sværene skal være knasende sprøde. Her er nogle gode råd: Sværen skal være ridset med ½ centimeters mellemrum helt ned til kødet. Hvis slagteren har ridset stegen, så tjek den, og rids efter om nødvendigt. Vær omhyggelig med at få salt ned i alle rillerne. Læg stanniol eller kartofler ind under stegen, så sværen ligger vandret. Det er nødvendigt at bruge stegetermometer, da stegetiderne varierer meget fra ovn til ovn. Flæskestegen er gennemstegt, når termometret viser 68-70° C. Hvis sværen på dette tidspunkt ikke er sprød, tages stegen ud af ovnen, og sværen skæres fra. Kødet pakkes ind i stanniol, mens sværen sættes tilbage i ovnen, eventuelt i en foliebakke ved 250° C, til den er sprød.
|