DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kogt pasta

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Kogeanvisning:

Pastaen skilles ad (klippes evt. i mindre stykker), og lægges i 2 liter kogende vand. Tilsæt 2 tsk. salt.

Rør i pastaen mens den koger.

Når pastaen har været i gryden i 1 minut hældes vandet og pastaen over i et dørslag, hvor pastaen drypper af. Pastaen hældes derefter tilbage i gryden, som er taget af varmen.

Pastaen vendes med lidt olivenolie eller en klat smør (evt. blandet med lidt af kogevandet, som så skal være taget fra til dette på forhånd).

Servering:

Kogt pasta indgår som ingrediens og serveres næsten altid i en pastasauce som enten øses over den kogte pasta, vendes ned i pastaen, bages sammen med pastaen eller serveres separat. Kogt pasta bruges f.eks. sammen med Spaghetti Bolognese.

Tilsættes ost til en færdig pastaret skal det være en lagret ost af høj kvalitet, f.eks. en moden Parmesan, der ofte rives. I saucer kan man bruge alle oste af høj kvalitet, f.eks. en Fløde Havarti Mild 60+ der rives.

Information:

Al pasta (pasta betyder dej på italiensk) er baseret på en stivelsesrig dej. Der findes to typer pastadej - den ene indeholder æg, den anden er uden æg.

Pasta uden æg: Sælges tørret i forskellige former og har ubegrænset holdbarhed. Desværre er det ikke al tørret pasta uden æg, der er lige godt. De bedste typer er fremstillet af 100% durumhvede eller "pure semola". Den bedst kendte pasta uden æg er spaghettien - det er den nemmeste at masseproducere.

Pasta med æg: (pasta all'uovo) spises sædvanligvis frisk, men sælges dog også tørret. Frisk pasta uden fyld har begrænset holdbarhed, så hvis den ikke bruges indenfor 2-3 timer, tørres den og opbevares et køligt sted 3-4 dage. Frisk pasta med fyld kan holde sig 1 dag i køleskab. Der bruges durumhvedemel eller almindeligt hvedemel til pasta med æg. Almindelige former for ægpasta er båndspaghetti i forskellige bredder.

Pasta - både med og uden æg - tilberedes som regel i kogende vand. Kogt pasta (pasta asciutta) serveres næsten altid i en sauce.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page