DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Torskefileter (stegt)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

Paner torskefileterne. Pisk ægget sammen og vend torskefileterne heri og derefter i raspen, som er blandet med krydderierne og evt. lidt mel (3:1).

Varm fedtstof på panden. Brun de panerede torskefileter ca. ½ minut på hver side ved kraftig varme. Når skorpen er dannet, dæmpes varmen til gennemstegning, ca. 2 minutter på hver side. Hvis torskefileterne er dybfrosne, dog ca. 4 minutter på hver side. Fisken er færdig, når kødet er fast og hvidt.

eller...
Ovn:

Læg torskefileterne i en smurt bradepande eller i et ovnfast fad. Pensl fileterne med æg, drys rasp på blandet med salt og peber. Dryp godt med smeltet smør, evt. tilsat lidt citronsaft.

Retten sættes i en 200°C varm ovn i ca. 12 minutter. Hvis torskefileterne er dybfrosne, dog i en 200°C varm ovn i ca. 20 minutter.

Dryp fisken under stegningen med smør og evt. også lidt fløde. Fisken er færdig, når kødet er fast og hvidt.

Servering:

Stegte torskefileter serveres varm med remouladesauce eller med tomatsauce i en lille skål ved siden af og nye, skrabede og varme, kogte kartofler eller Mini Flutes. Varm eller kold kartoffelsalat passer også godt til stegte torskefileter. Eventuelt serveres lidt citronsaft til at dryppe over fisken.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page