Kategori: |
|
Svits 2 hakkede rødløg i smør, tilsæt 2 hakkede tomater - svitses kort, hæld 1½ dl bouillon ved. Rør 1½ dl cremefraiche 18% i og jævn evt. saucen med majsstivelsen. Krydres med ½ tsk. basilikum/oregano, ½ tsk. groft salt og friskkværnet peber. Koges igennem og smages til.
Ønskes saucen mere krydret, kan der tilsættes en anelse chili og cayennepeber.
Saucen kan serveres varm sammen med frisk kogt pasta, grøn salat og groft brød eller med f.eks. kogte ris.
Ordhistorie: cremefraiche; en syrnet fløde med et fedtindhold på 18% (tyktflydende konsistens) eller 38% (cremet konsistens). Konsistensen bliver lidt tykkere, jo "ældre" cremefraichen bliver; smager syrligt og spises som tilbehør til kager eller anvendes bl.a. i dressinger og sovse; cre/me+fraiche; fra fransk crème fraîche; fra crème 'fløde' + fraiche femininum af frais 'frisk'.
|