Kategori: |
|
Hvidt brød (f.eks. franskbrød) eller boller tørres enten ved at lade brødet stå frit fremme under et fluenet (et fintmasket net fremstillet af et åbent materiale der er sammenknyttet af snore, garn, ståltråd eller lignende monteret over en ramme til at beskytte madvarer mod fluer eller andre insekter) eller tildækket af et viskestykke i længere tid eller ved at lægge brødet på en bageplade belagt med bagepapir og placere brødet midt i en forvarmet ovn ved 75°C i ca. 2 timer. Ovndøren skal stå åben, mens brødet tørres. Herefter afkøles det tørrede brød.
Findel tvebakker, tørret hvidt brød eller boller ved at rive, knuse eller køre brødet gennem en kødhakker (kødhakkemaskine; en køkkenmaskine til hakning af kød; kødstykker presses ned i en tragt øverst på maskinen og føres ved hjælp af et håndsving gennem en sneglegang og videre ud gennem en si - en skive med huller; skiverne har forskellig hulstørrelse, hvorved kødet hakkes mere eller mindre fint; kødhakkeren bruges især til kød, fjerkræ og fisk, og der findes mange eldrevne modeller), eller ved at komme brødet i en plastpose så det ikke springer ud over hele bordet, når man knuser det ved at slå med eller køre en kagerulle (et rundt stykke træ eller plastik med et håndtag i hver ende til at rulle dej ud med) hen over posen med brødet. Efterfølgende sigtes brødet, således at store stykker kan knuses yderligere.
Rasp indgår som ingrediens i f.eks. kagerasp (æblekagerasp).
Opbevaring Rasp: Tørt, ved stuetemperatur (20-25°C), ikke sammen med stærkt lugtende varer. Da rasp har et meget lavt vandindhold, bør rasp derfor opbevares i en tætsluttende beholder - ellers bliver raspen halvblød.
Ordhistorie: rasp; tørre tvebakker eller andet tørret hvidt brød eller boller der er knust og evt. ristet med sukker.
|