DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Sildefileter (stegt)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

Hvis sildefileterne er dybfrosne, skal de tøes op før brug.

Rens evt. fileterne. Klip eller skær finnerne af de udbenede sildefileter. Skyl og tør dem godt. Vend sildefileterne i mel med salt og peber eller paner sildefileterne ved at piske ægget sammen og vende sildefileterne heri og derefter i raspen, som er blandet med krydderierne.

Brun fedtstof på panden. Steg de panerede sildefileter åbne eller sammenfoldede ca. ½ minut på hver side ved kraftig varme. Når skorpen er dannet, dæmpes varmen ned til jævn varme til gennemstegning, ca. 3-5 minutter på hver side. Fisken er færdig, når de er gyldne.

Anret fileterne på et fad.

Servering:

Stegte sildefileter serveres varm med remouladesauce eller med tomatsauce eller med brunet smør i en lille skål ved siden af og nye, skrabede og varme, kogte kartofler eller Mini Flutes. Varm eller kold kartoffelsalat passer også godt til stegte sildefileter. Fisken kan desuden garneres med tomatskiver eller citronskiver.

Information:

Ordhistorie: sild; en sølvglinsende fisk med blålig til grønlig ryg, én rygfinne og skæl der let falder af; lever i stimer; latinsk navn Clupea harengus.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page