Kategori: |
|
Bank kødet let med hånden. Vend dem først i mel med paprika, salt og peber, derefter i sammenpisket æg og sidst i rasp.
Olien (f.eks. rapsolie) kommes på en pande, og når den er blevet varm, tilsættes smørret. Når det er bruset af, lægges schnitzlerne på. Brun schnitzlerne på begge sider og steg dem herefter ved jævn varme ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne. Krydr eventuelt med salt og peber, tag kødet af panden, og hold det varmt (læg schnitzlerne på et varmt fad og dæk med alu-folie).
Paprikaschnitzlerne anrettes på et varmt fad. Hver paprikaschnitzel pyntes med "en pige" (en krydret citronskive) ovenpå.
Paprikaschnitzlerne pyntet med "pigerne" kan serveres varme sammen med skysauce og råstegte kartofler drysset med hakket persille.
Ordhistorie: pige; et barn eller en ung person af hunkøn; oprindelsen til udtrykket "en pige" (en krydret citronskive) brugt i betydningen pynt på mad kendes ikke (se også udtrykket "en dreng" (en krydret citronskive)); ældre svensk pigha, pika.
|