Kategori: |
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver eller små terninger.
Lad fedtstoffet blive brunt på panden, og rist kartoflerne heri ved ret kraftig varme. Vend af og til forsigtigt i dem og drys salt og peber over dem, når de er næsten færdige.
Stegetid 20-30 minutter. Låg lægges over, når kartoflerne er lysebrune. Låget fjernes igen de sidste 5 minutter af stegetiden.
Hakket persille kan drysses over ved anretningen.
Råstegte kartofler kan serveres varme f.eks. til medisterpølse (stegt).
Ordhistorie: kartoffel; en hvidgul rodfrugt med en gulbrun skræl hvis plante har hvide blomster; spises kogt, stegt eller bagt; latinsk navn Solanum tuberosum; k/ar/toff+el; fra tysk Kartoffel; fra ældre tartoffel; fra ældre italiensk tartufolo; fra diminutiv af tartufo 'trøffel'; fra latin rekonstrueret form terrêtûberum egentlig 'jordknold'.
|