Kategori: |
|
En portion mysli hældes i en dyb tallerken.
Mysli serveres med kold mælk til at hælde over og evt. lidt sukker til at strø over. Velegnet som efterret. Også velegnet til morgenmad eller brunch.
Mysli benyttes også som ingrediens i f.eks. mysligrød eller som drys på surmælksprodukter som Ymer, Yoghurt, A38 eller lignende, og kan indgå som ingrediens i gærbrød og desserter.
Holdbarhed og opbevaring Mysli: Tørt, ved stuetemperatur (20-25°C), ikke sammen med stærkt lugtende varer. Åbnet: I tætlukket emballage: 1-2 uger.
Portioner Mysli: Vejledende portionsstørrelse: 75 g.
Mysli er et blandingsprodukt. Mysli har sit fundament i en blanding af valsede havre- og hvedeflager. Det er fra disse basale korntyper, myslien får en stor del af de kostfibre og andre vigtige næringsstoffer, den indeholder. Den naturlige kornsmag bliver kombineret med en blanding af tørrede frugter og nødder.
Naturprodukters indhold af næringsstoffer kan variere.
Mysli er pakket efter vægt, ikke efter volumen. Indholdet kan synke sammen under transport.
1 dl mysli = 50 g (Vægten afhænger af mysli-blandingen).
Ordhistorie: mysli; havregryn og andet valset korn med nøddeflager og frugt; spises bl.a. med mælk på som morgenmad; mys+li fra schweizertysk Müesli diminutiv af Mues 'mos'; af nedertysk mos 'en blød masse af f.eks. grøntsager eller frugt der koges helt ud eller moses'.
|