Kategori: |
|
Koldt vand eller mælk varmes op i en gryde gerne med non-stick ("slip-let") belægning til væsken syder. Tilsæt mysli. Kog grøden under stadig omrøring i 5-10 minutter ved svag varme. Efter kogning tilsættes salt. Smag eventuelt grøden til med honning.
Hvis man ønsker grøden med en lidt mere syrlig smag, kan man benytte 50% mælk og 50% kærnemælk. Hvis man ønsker en meget mere syrlig smag, benyttes kun kærnemælk.
Bland mysli og vand i en dyb tallerken og tilsæt lidt salt. Sæt tallerkenen i mikroovnen i ca. 3 minutter på fuld effekt (750 watt). Rør rundt i grøden efter den halve tid. Fortsæt kogningen indtil grøden koger. Tag den da ud og rør rundt og grøden er klar.
Mysligrøden kan serveres varm sammen med 1 glas kold mælk og evt. lidt sukker til at strø over grøden.
1 dl mysli = 50 g (Vægten afhænger af mysli-blandingen).
Ordhistorie: mysli; havregryn og andet valset korn med nøddeflager og frugt; spises bl.a. med mælk på som morgenmad; mys+li fra schweizertysk Müesli diminutiv af Mues 'mos'; af nedertysk mos 'en blød masse af f.eks. grøntsager eller frugt der koges helt ud eller moses'.
|