DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Mysligrød

Müsligrød

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Komfur:

Koldt vand eller mælk varmes op i en gryde gerne med non-stick ("slip-let") belægning til væsken syder. Tilsæt mysli. Kog grøden under stadig omrøring i 5-10 minutter ved svag varme. Efter kogning tilsættes salt. Smag eventuelt grøden til med honning.

Hvis man ønsker grøden med en lidt mere syrlig smag, kan man benytte 50% mælk og 50% kærnemælk. Hvis man ønsker en meget mere syrlig smag, benyttes kun kærnemælk.

eller...
Mikroovn:

Bland mysli og vand i en dyb tallerken og tilsæt lidt salt. Sæt tallerkenen i mikroovnen i ca. 3 minutter på fuld effekt (750 watt). Rør rundt i grøden efter den halve tid. Fortsæt kogningen indtil grøden koger. Tag den da ud og rør rundt og grøden er klar.

Servering:

Mysligrøden kan serveres varm sammen med 1 glas kold mælk og evt. lidt sukker til at strø over grøden.

Information:

1 dl mysli = 50 g (Vægten afhænger af mysli-blandingen).

Ordhistorie: mysli; havregryn og andet valset korn med nøddeflager og frugt; spises bl.a. med mælk på som morgenmad; mys+li fra schweizertysk Müesli diminutiv af Mues 'mos'; af nedertysk mos 'en blød masse af f.eks. grøntsager eller frugt der koges helt ud eller moses'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page