DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Fish and Chips

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Skyl torskefileterne under rindende vand og skær dem i strimler. Pisk æg, hvedemel, majsstivelse, vand, bagepulver, salt og eventuelt karry sammen til en tyk dej. Vend torskestrimlerne i dejen.

Pandestegning:

Fiskestykkerne steges, liggende enkeltvis, i rygende varm olie, margarine eller smør ved høj varme i ca. 1½ min. på hver side, til de er brune og sprøde.

eller...
Friturestegning:

Varm olie, palmin (fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture) eller ukrydret svinefedt op i en frituregryde eller i en stor gryde til det syder omkring den svovlfri ende af en tændstik (ca. 180°C).

Fiskestykkerne steges ca. 2-3 min. ved 180°C, til de er brune og sprøde. Rør rundt i gryden af og til for at adskille fiskestykkerne. Læg ikke mere end et lag fiskestykker i ad gangen.

eller...
Ovn:

Fiskestykkerne lægges, liggende enkeltvis, på bagepapir på en bageplade eller i ildfast fad og steges nederst eller næstnederst i en forvarmet ovn ved 200°C i 10-15 minutter, til de er brune og sprøde. Fiskestykkerne vendes én gang under stegningen.

og...

Lad de indbagte fiskestykker dryppe af på fedtsugende papir inden serveringen.

Tilbered ca. 800 g pommes frites som anvist.

Servering:

Fish and Chips serveres varm sammen med ekstra salt ved siden af til at strø over. Som tilbehør kan der evt. serveres remoulade.

Information:

English version Word history: fish and chips (English word(s)); Chiefly British; fried fish fillets and French fried potatoes. /
Dansk version Ordhistorie: fish and chips (engelsk(e) ord); hovedsagelig britisk; stegte fiskefileter og pommes frites.

English version Word history: French fried potatoes (English word(s)); thin strips of potatoes, deep-fried. Also called French fries. /
Dansk version Ordhistorie: French fried potatoes (engelsk(e) ord) [pommes frites (oversat til dansk)]; tynde strimler af kartofler, friterede. Også kaldet French fries (engelsk(e) ord).

(Ordhistorie: franske kartofler; kartofler skåret i tynde skiver og kogt i fedtstof = chips.)

(Ordhistorie: chips; papirtynde kartoffelskiver der er kogt i olie og saltet = franske kartofler; chip+s; fra engelsk chips pluralis af chip 'skive, flis' (jævnfør chip).)

Ordhistorie: pomme frite eller pomfrit; pomme friten eller pomfritten, pommes frites (eller pomfritter), pommes fritene (eller pomfritterne); en smal stang af en kartoffel som er stegt i olie; serveres mange sammen og ofte med remoulade, ketchup eller dressing til = fritter (pluralis (flertal)); pomme frit+e; fra singularis (ental) af fransk pluralis (flertal) pommes frites; fra pommes (de terre) 'kartofler' egentlig 'jordæbler' + frites perfektum participium pluralis (kort tillægsform flertal) af frire 'stege' af latin frîgere.

Ordhistorie: fritter; = pommes frites; fritt+er; fra forkortelse af pluralis (flertal) af pomfritter.

Ordhistorie: kartoffel; en hvidgul rodfrugt med en gulbrun skræl hvis plante har hvide blomster; spises kogt, stegt eller bagt; latinsk navn Solanum tuberosum; k/ar/toff+el; fra tysk Kartoffel; fra ældre tartoffel; fra ældre italiensk tartufolo; fra diminutiv af tartufo 'trøffel'; fra latin rekonstrueret form terrêtûberum egentlig 'jordknold'.

Ordhistorie: palmin; fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture; palm+in; vist fra tysk Palmin; afledt af Palme (jævnfør palme).

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page