Kategori: |
|
De dybfrosne fiskepinde steges, liggende enkeltvis, i varm olie, margarine eller smør ved middelvarme i ca. 3 min. på hver side, til de er brune og sprøde.
Varm olie, palmin (fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture) eller ukrydret svinefedt op i en frituregryde eller i en stor gryde til det syder omkring den svovlfri ende af en tændstik (ca. 180°C).
De dybfrosne fiskepinde steges ca. 2-3 min. ved 180°C, til de er brune og sprøde. Rør rundt i gryden af og til for at adskille fiskepindene. Læg ikke mere end et lag fiskepinde i ad gangen.
De dybfrosne fiskepinde lægges, liggende enkeltvis, på bagepapir på en bageplade eller i ildfast fad og steges nederst eller næstnederst i en forvarmet ovn ved 200°C i 10-15 minutter, til de er brune og sprøde. Fiskepindene vendes én gang under stegningen.
Lad de indbagte fiskepinde dryppe af på fedtsugende papir inden serveringen.
Fiskepindene kan serveres varme med kold kartoffelsalat og dryppet med citronsaft eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med pommes frites og remoulade.
Ordhistorie: palmin; fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture; palm+in; vist fra tysk Palmin; afledt af Palme (jævnfør palme).
|