Kategori: |
|
Rør æblegrød godt sammen til en mos f.eks. med en gaffel.
I en klar (gennemsigtig) glasskål eller i 4 serveringsskåle lægges først et lag kagerasp (æblekagerasp) i bunden, derover lægges et lag af den mosede grød, og så lægges igen et lag kagerasp og så videre. Det øverste lag skal være kagerasp. Hvis man undervejs med en ske har trykket hvert lag godt, så kagen kan hænge sammen, kan skålen eventuelt til sidst vendes på et fad og fjernes, hvorved kagen gerne skulle kunne stå alene tilbage på fadet, som så benyttes til serveringen af kagen.
Hvis det ønskes, kan æblekagen straks før servering evt. lunes. Lige inden servering kommes et lag flødeskum over den gammeldags æblekage og den kan evt. dekoreres med lidt knuste makroner.
Gammeldags æblekage serveres kold eller eventuelt lun.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
|