Kategori: |
|
Kom jordbær, melis (sukker) og citronsaft i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre. Bland godt
Sæt skålen i mikroovnen uden låg i 12-14 minutter ved fuld effekt (750 watt). Rør rundt efter 5 minutter, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.
Efter kogningen tilsættes ½ tsk. flydende konserveringsmiddel til ca. 500 g færdig syltetøj. (1 tsk. Atamon konserverer 1 kg færdig marmelade eller syltetøj.)
Hæld syltetøjet på rengjorte glas, dvs. glas som er skoldet og efterfølgende skyllet med en blanding af 2 tsk. Atamon og 1 dl varmt vand.
Når syltetøjet er blevet koldt, bindes glassene til med syltepapir eller lukkes med et lufttæt låg.
Jordbærsyltetøj kan serveres som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage eller på f.eks. rugbrød eller franskbrød med smør.
I mikroovn kan det kun anbefales at tilberede syltetøj i små mængder, som spises indenfor nogle uger. Større portioner bør tilberedes på traditionel måde.
Ordhistorie: konserveringsmiddel; et stof som tilsættes madvarer, så de kan holde sig i længere tid; det kan være sukker, eddike eller et kemisk konserveringsmiddel.
|