Kategori: |
|
Skræl æblerne og fjern blomst, stilk og stik kernehuset ud med en kernehusudstikker. Skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand og den på langs flækkede vanille-stang (eller kom evt. 1-2 tsk. vanillesukker (5-10 g) i gryden i stedet).
Kog æblerne møre ved svag varme under låg. Tag vanillestangen op og rør melis (sukker) i.
Hæld grøden i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så trækker grøden ikke skind.
Æblegrøden serveres kold eller lun sammen med kold mælk eller fløde til at hælde over.
Æblegrød benyttes også som ingrediens i f.eks. gammeldags æblekage.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
|