Kategori: |
|
Smelt ca. 5 g smør pr. æg på en pande.
Slå ægget ud på panden. Skal flere æg spejles, slås de ud i en skål eller tallerken og hældes på panden på en gang. Om nødvendigt kan blommerne forsigtigt skubbes lidt, så de er jævnt fordelt i panden.
Lad ægget (ene) stivne i panden over svag varme i 5-8 minutter. Hviden må ikke blive for brun i kanten.
Spejlægget er færdig, når hviden er fast stivnet og hviden er svagt gyldenbrun i kanten. Ved flere æg der spejles samtidig, skilles de forsigtigt med paletkniven og tages af panden et ad gangen.
Drys med salt og hvid peber.
Spises straks.
Spejlæg serveres varm f.eks. til kartofler (stegte) eller med ca. 3 skiver sprød stegt bacon pr. portion eller på ristet franskbrød eller toastbrød eller med pølser (stegte) eller lignende.
Holdbarhed og opbevaring Spejlæg: Serveres straks.
|