DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kartofler (stegte)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil løgene og skær dem i både. Evt. bacon i skiver skæres i strimler. Evt. æbler skylles godt og skæres i både, samtidig med at kernehusene fjernes.

Steg kartofler, løg, salt, peber, evt. bacon og evt. timian 12 minutter ved middelvarme. Evt. æbler tilsættes og der steges endnu 8 minutter. Under hele stegningen vendes der af og til forsigtigt i dem.

Servering:

Kartofler (stegte) kan serveres varme f.eks. til medisterpølse (stegt) eller med 1 spejlæg pr. portion.

Information:

Ordhistorie: kartoffel; en hvidgul rodfrugt med en gulbrun skræl hvis plante har hvide blomster; spises kogt, stegt eller bagt; latinsk navn Solanum tuberosum; k/ar/toff+el; fra tysk Kartoffel; fra ældre tartoffel; fra ældre italiensk tartufolo; fra diminutiv af tartufo 'trøffel'; fra latin rekonstrueret form terrêtûberum egentlig 'jordknold'.

Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page