Kategori: |
|
Varm fedtstof på panden. Der stikkes (prikkes med en gaffel) huller i skindet på pølserne, for at det ikke skal revne. Brun pølserne ca. 1 min. på hver side. Færdigsteg ca. 5-9 min. Vend pølserne undervejs. Stegetiden afhænger af pølsernes tykkelse og type. Pølserne er færdige, når de ikke mere er rosa i midten. Stik en kødnål ind i midten, hold den der i 30 sekunder. Hvis kødnålen føles varm, er pølsen færdig.
De stegte pølser serveres varme med kartoffelmos eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med kartofler (stegte) eller med kartofler (kogte) og citron dip eller med kold kartoffelsalat.
Sennep og ketchup kan serveres til efter behag.
Kvalitet Rå pølser: fugtige og rosa, ikke grå, sødlig duft, ingen tørre hjørner. Færdigtilberedte: hvis pølsen er stor, skal den være uopskåret, fugtig med frisk duft. Tørrede pølser: faste men ikke alt for tørre.
Problemer Rå pølser: sprækker, hvis de tilberedes for hurtigt og bliver tørre, hvis de ikke dryppes godt. Hvis pølserne er gamle smager de harsk og surt.
Ordhistorie: pølse; en masse af hakket kød, spæk og krydderier som er fyldt i naturlige eller kunstige tarme; spises røget, kogt eller stegt.
|