DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kyllingebrystfilet (stegt)

Kyllingefilet (stegt)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

Varm fedtstof på panden. Kom evt. salt og peber på kyllingebrystfilet'en. Start med skindsiden og brun den dybfrosne kyllingebrystfilet ca. 1 min. på hver side. Færdigsteg ca. 12-14 min. Dette giver en stegetid på i alt ca. 14-16 min. Hvis kyllingebrystfilet'en er optøet, sauteres (steges på hed pande) den i alt i ca. 5-7 min. Vend kyllingebrystfilet'en undervejs. Stegetiden afhænger af kyllingebrystfilet'ens alder og tykkelse. Kyllingebrystfilet'en er færdig, når den er helt gennemstegt og så mør, at den let glider af en gaffel stukket ind i den tykkeste del af kødet, samt at kødsaften som løber ud er klar uden rosa nuancer.

Kyllingebrystfilet kan også steges på grill, grillpande, i stegegryde eller i ovn.

Servering:

Den stegte kyllingebrystfilet serveres varm med kold kartoffelsalat og evt. dampede grønne asparges eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med kartofler (stegte) eller med bagte tomater og kartofler (kogte) eller kogt pasta.

Information:

Kylling: Kødets kvalitet afhænger af fuglens opvækst og af slagteprocessen. Generelt er det sådan, at jo større kyllingen er, desto bedre smager den (det gælder dog ikke for masseproducerede kyllinger). Den udvikler både fedt under skindet og i kødet, hvilket gør den mere mør. Høns er seje i kødet og bør slagtes, inden de er to år gamle, hvor de vejer ca. 2-2½ kg. Den veludviklede smag hos en høne er perfekt til en god sauce eller suppe, men kødet skal koges eller braiseres (steges ved svag varme og med tilsætning af væde) for at blive mørt.

Kvalitet Helt fjerkræ: en anelse fugtig, ubeskadiget skind uden mørke pletter, rundt bryst, bøjeligt brystben og frisk lugt. Parteret: en anelse fugtig og frisk lugt.

Ordhistorie: kylling; ungen hos høns og hønsefugle.

Ordhistorie: høns; hanner og hunner af hønseracer der holdes som husdyr og anvendes til produktion af æg eller (slagte)kyllinger.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page