DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Italiensk chokoladekage

A bunch of blue grapes

Kategori:

Kager og brød etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(6-8 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk æggeblommer og sirup, så det bliver en lys og luftig masse. Rør kaffe, kakao, hvedemel og bagepulver i. Bland godt.

Hvis man kun anvender ét piskeris eller benytter én håndmikser (røremaskine) med påsatte piskeris til piskning af flere adskilte ingredienser, må piskeriset (ene) vaskes grundigt og tørres mellem hver piskning af de enkelte adskilte ingredienser.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt ½ dl flormelis og pisk yderligere 1-2 minutter.

Bland de piskede æggehvider i.

Hæld massen i en springform med hul i midten på ca. 2 liter (23 cm i diameter).

Bages midt i en forvarmet ovn ved 175°C i ca. 45 minutter.

Som pynt drysses ½ dl (30 g) flormelis ud over kagen før servering.

Servering:

Kan serveres sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Under bagning må man aldrig åbne ovnlågen før kagen er stivnet og ved at få lidt farve.

Springform:
En dyb metalring med en løs bund der spændes fast med en lukkeanordning. Bunden kan henholdsvis være med og uden hul i midten. Bruges til høje kager og desserter som ikke skal vendes ud, f.eks. frugtkager og mousser.
Smøring af bageforme:
Kageforme smøres med fedtstof, mel eller begge dele for at give kagen en glat, gylden overflade. For at gøre det lettere at få kagen ud af formen, beklædes den med bagepapir. Visse kager, især dem der indeholder æggehvider, bages i en form, der ikke er smurt - her er det meningen, at dejen skal klæbe fast til formen. Teflonbelagte forme og lignende er specielt velegnede til fugtige deje. Det er ikke nødvendigt at smøre disse forme, medmindre de også skal drysses eller formen skal beklædes med bagepapir. Når man smører formen, er det nemmere at få kagen ud, når den er bagt. Det fedtstof, man smører med, bør være af samme slags som det, der indgår i kagen. Smelt eller blødgør fedtstoffet, brug en bagepensel og pensl et jævnt, tyndt lag på og sørg for at komme ud i alle hjørner og kanter.
Drysning af bageforme:
Det kan være nødvendigt at drysse formen med et tyndt lag hvedemel efter den er blevet smurt. Formen kan også drysses med sukker, rasp, og hakkede nødder eller nøddeflager.

Alle kager skal stå lidt, når de er kommet ud af ovnen, inden de tages ud af formen. Kager af pisket og rørt dej skal ud af formen efter to til tre minutter, så dampen kan slippe væk. Meget lette, luftige kager og cheesecakes skal afkøles i formen, ellers falder de sammen, og kompakte kager med frugt køler også af i formen for at bevare fugtigheden. Man kan lade bunden af en springform sidde, hvis kagen er skrøbelig - det giver lidt stabilitet.

Opbevares tørt ved stuetemperatur (20°-25°C) tildækket løst med plastfilm i en tætsluttende beholder så snart kagen er kølet af.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page