DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Flormelis

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(20-24 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Klargør ønsket mængde flormelis. Som tilbehør hældes op i en serveringsskål.

Servering:

Bruges bl.a. til at drysse over varme æbleskiver. Velegnet til bagning f.eks. til pynt af og som smagsstof i hvedebrød, kager, småkager, mv.

Information:

Flormelis fremstilles af almindelig Melis (sukker), som formales i en såkaldt flormølle til meget fine sukkerkorn. For at modvirke at flormelis klumper, tilsættes stivelse.

1 dl Flormelis = 60 g.

Til pynt af kager drys flormelis over ved at ryste det gennem en sigte.

Hvis man skal lave en let og luftig kagedej, så brug flormelis i stedet for almindelig melis.

Skal man søde fløde - f.eks. til is - så brug flormelis. Det opløses lettere i fløden.

Flormelis kan benyttes til f.eks. flødeskum og til hvid glasur og til jordbærglasur.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page