Æggekagen serveres straks, mens den er varm,
med mindre man ønsker at servere den kold som
tilbehør.
Servering:
Æggekagen serveres varm (eller eventuelt kold) direkte
fra panden, bradepanden eller det ovnfaste fad eventuelt pyntet
med 1 tomat skåret ud i kvarte stykker. Ekstra
purløg,
salt og
hvid peber
serveres ved siden af. Velegnet som forret.
Information:
Skal man være mere end fire personer til en æggekage,
er det en god idé at bage den i ovnen.
Holdbarhed og opbevaringÆggekage:
Serveres straks.
ProblemerÆggekage:
Hvis den tilberedes hurtigt ved for stærk varme eller for
længe, bliver den grynet og klumpet. Æg
fortsætter med at tykne på grund af pandens,
bradepandes eller det ovnfaste fads eftervarme.
Ordhistorie: æggekage; en ret af æg, mælk,
mel og krydderier der røres
sammen og steges på en pande eller bages i en ovn;
pyntes evt. med kartofler, bacon eller
grøntsager.
Tips:
Flæskeæggekage. Brug ca. 4-5 tykke skiver
letsaltet svinebryst (gerne kogeflæsk, det er
magrere end stegeflæsk), eventuelt 1 tomat,
eventuelt ¼ agurk pr. 2 portioner. De tykke
skiver af letsaltet svinebryst kan erstattes af strimlede
tykke skiver af kogt Party skinke
eller kogt hamburgerryg eller
eventuelt af ca. 6 skiver sprød
stegt bacon. Steg
kødstykkerne på pande ved jævn varme,
til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden.
Bag æggemassen, gerne i panden. Kom
kødstykkerne over æggemassen lige inden den
er helt stiv. Bag æggemassen færdig.
Tomatskiver og agurkeskiver kan lægges i kanten af
æggekagen, hvis man synes. Kogeflæskeskiverne
kunne også have været skåret i terninger,
der ristes på pande og blandes i æggemassen
før bagningen. I stedet for eller sammen med
flæskeskiverne kunne der være brugt tomatskiver,
grønsager, ristet
røget fisk eller pølser herunder
cocktailpølser. Velegnet som forret.
Æggekage med skinke. Brug ca. 150 g kogt skinke
pr. 2 portioner. Skær skinken i små terninger
og bland dem i æggemassen før bagningen.
Velegnet som forret.
Æggekage med kippers (røget sild) og asparges.
Tilbered æggemassen. Inden den er helt stivnet, kommes en
dåse (190 g) kippers (saltede, røgede lakse- eller
sildefiletter) i olie / vand delt i 4 dele - uden væden
(olien / vandet) - eller renset, røget sild øverst
på æggekagen, som drysses med
purløg. Kog et
bundt grønne asparges i letsaltet vand - ca. 5 minutter
(eller efter eget ønske). Server æggekagen med de
grønne asparges, tomater, skiver af radiser, evt. drysset
med revet ost (f.eks. Fløde Havarti Mild 60+) og evt.
rugbrød til. Velegnet som forret.
Æggekage med majs. Brug ca. 100 g løse majs (korn
løsnet fra kolberne), 50 g mild revet ost,
1 lille løg,
1 tsk. hakket dild pr. 2 portioner.
Tilbered æggemassen og erstat
purløg med hakket
dild. Hak løget og svits det
i smørret på panden. Held æggemassen over. Majs og
den revne ost, f.eks. Fløde Havarti Mild 60+, strøs
på før bagningen. Velegnet som forret.
I æggemassen kan, forinden bagningen, blandes hakket
purløg,
persille,
kørvel,
rå spinat eller en af disse dele.
Mel tilsættes ofte æggemassen for at drøje
på æggekagen og også gøre den fastere.
Æggekage spises bl.a. sammen med små mængder
krydderurter.
Små mængder
krydderurter f.eks.
hakket persille,
kørvel,
purløg,
karse eller
esdragonblade
tilsættes direkte til de rå æg -
større ingredienser hakkes og tilsættes ligeledes
de rå æg f.eks. hakkede ristede champignoner, eller
kommes over æggemassen lige inden den er helt stiv,
hvorefter den bages færdig.