DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Bagte æbleringe

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Rør æggeblommer, mælk, smeltet smør, mel, sukker, salt og kanel sammen i en skål. Pisk æggehviderne stive og vend (rør) dem i.

Skræl æblerne og skær enderne af. Skær dem igennem på tværs, så man får 3 skiver. Udstik kernehusene.

Friturestegning:

Varm olie, palmin (fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture) eller ukrydret svinefedt op i en frituregryde eller i en stor gryde til det syder omkring den svovlfri ende af en tændstik (ca. 180°C).

Dyp de runde skiver af æble i dejen og bag æbleringene i den varme olie, indtil de er gyldne.

Tag dem op med en hulskePicture / Billede ((oldnordisk hol = egentlig noget hult) ske med huller, beregnet til at tage grønsager og lignende op af en gryde med) af rustfrit stål og læg dem på fedtsugende papir.

Servering:

Æbleringene serveres lune som dessert pyntet med drys af flormelis (ved at ryste det gennem en sigte over dem) sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').

Ordhistorie: palmin; fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture; palm+in; vist fra tysk Palmin; afledt af Palme (jævnfør palme).


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page