Kategori: |
|
Ælt marcipan med spiritus efter smag, f.eks. cognac eller likør. Tril kugler. Påfør chokoladeovertræk ved at vende dem i smeltet chokolade.
Vinkonfekt kan serveres sammen med f.eks. kaffe.
Ordhistorie: cognac eller konjak; en gyldenbrun brændevin fremstillet ved destillation af vin og lagret på egefad; produceres i Cognacdistriktet i Frankrig; afledt efter den franske by Cognac.
Ordhistorie: likør; en stærk, sukkerholdig spiritus med 20-60% alkoholstyrke som fremstilles af ekstrakt af frugter eller krydderurter tilsat f.eks. cognac, rom eller whisky; lik+ør; fra fransk liqueur; fra latin liquor 'væske'; afledt af liquêre 'være flydende' (jævnfør adjektiv (tillægsord) likvid).
Ordhistorie: rom; spiritus der destilleres af rørsukker, og som indeholder op til 80% alkohol; fra engelsk rum, som vistnok er en forkortelse af ældre rumbullion 'oprør, røren rundt', der vistnok er beslægtet med fransk rebouillir 'genkoge, give et opkog'.
Ordhistorie: whisky; en klar, brun brændevin der fremstilles af forskellige slags korn; ordet staves whiskey i IrIand, USA og Canada; afledt fra engelsk whisky forkortelse af ældre whiskybae af gælisk uisgebeatha; afledt fra uisge 'vand' (beslægtet med vand) + beatha 'liv', beslægtet med græsk bíos 'liv' (jævnfør bio-); egentlig 'livsvand' (jævnfør akvavit).
|