Kategori: |
|
Smeltning af chokolade:
Vandbad: en skål eller lignende med varmt vand, hvori man anbringer noget der skal opvarmes, ofte i en beholder.
¾ af chokoladen hakkes i mindre stykker og lægges i en skål. Den sidste ¼ rives og stilles til side. En lille gryde med lidt vand bringes i kog og tages af varmen. Skålen, der ikke må røre vandet, stilles over gryden og der røres i chokoladen til den er smeltet. Fjern skålen fra gryden og tilsæt den sidste ¼ af chokoladen under omrøring.
¾ af chokoladen hakkes i mindre stykker og lægges i en skål. Den sidste ¼ rives og stilles til side. Chokoladen smeltes på højeste effekt (750 watt) i 15 sekunder af gangen. Der røres og smeltes evt. yderligere 15 sekunder. Dette gentages til chokoladen er helt smeltet. Derefter tilsættes den sidste ¼ af chokoladen under omrøring.
Den lune smeltede chokolade indgår som ingrediens og bruges f.eks. sammen med chokoladeglasur.
|