Kategori: |
|
Klargør ønsket mængde tvebakker. Som tilbehør, til pålæg og snack hældes de op i en serveringsskål.
Tilbehør til koldskål og frugtsupper efter behag, et lækkert mellemmåltid med ost, marmelade, smør evt. med melis (sukker) eller brun farin eller med andet pålæg, knust som rasp til gammeldags æblekage eller panering, snack til små og store.
Da tvebakker har et meget lavt vandindhold, bør de derfor opbevares i en tætsluttende beholder, når posen er åbnet - ellers bliver de halvbløde.
Ordet "Tvebak" betyder, at produktet er bagt to gange. Tvebakker fremstilles på basis af en franskbrødslignende dej. Efter den første bagning rives bollerne over i to dele. Ved at rive bollerne over fremfor at skære bliver selve ristefladen større. Med en større overflade øges vandfordampningen, som derved medvirker til tvebakkernes tørre konsistens. Ydermere får tvebakkerne herved deres ruflede overflade. Herefter bages de anden gang - og ved denne bagning/ristning fremkommer den karakteristiske sprøde krumme og gyldne farve på hele overfladen.
"Kavringer" på svensk. "Skorpor" på norsk.
|