Kategori: |
|
De enkeltvis dybfrosne sildefileter skal tøes op før brug. Bemærk: Dybfrosne sildefileter må ikke nedfryses igen efter optøning.
Rens evt. fileterne. Klip eller skær finnerne af de udbenede sildefileter. Skyl og tør dem godt.
Vend sildefileterne i mel.
Sildefileterne lægges sammenfoldede enkeltvis i midten af en lille bradepande (25x35 cm) beklædt med bagepapir. Drys sildefileterne med salt og peber. Læg smørklatter øverst på sildefileterne.
Omkring sildefileterne lægges de dybfrosne forstegte pommes frites bredt ud i et jævnt lag. NB! Pommes frites (Dybfrost) bør ikke optøs inden tilberedning. Bemærk: Optøede dybfrosne forstegte pommes frites må ikke genindfryses.
Ovn: Bradepanden sættes midt i en 220°C forvarmet ovn på en bagerist i ca. 20 minutter, til fisken og kartoflerne er sprøde og gyldne. Efter ca. 10 minutter vendes fisken og evt. kartoflerne. Varmluftsovn: Tilberedningstiden reduceres med et par minutter.
Anret fileterne på en tallerken sammen med pommes frites. Drys kartoflerne med lidt salt og server straks, da salt gør de friterede kartofler bløde.
Stegte ovnsild serveres varm med remouladesauce eller med tomatsauce. Fisken kan desuden garneres med tomatskiver eller citronskiver. Eventuelt serveres lidt citronsaft til at dryppe over fisken.
Ordhistorie: sild; en sølvglinsende fisk med blålig til grønlig ryg, én rygfinne og skæl der let falder af; lever i stimer; latinsk navn Clupea harengus.
|