Kategori: |
|
I en separat skål piskes æg med både blomme og hvide, sukker og revet citronskal eller citronsaft sammen. Æggeblandingen stilles til side for senere at kommes i suppen.
Lidt kærnemælk kommes i en gryde, nok til at røre al majsstivelsen op. Majsstivelsen tilsættes og røres op. Husk at majsstivelsen skal være rørt godt ud. Herefter tilsættes resten af kærnemælken.
Rosiner ad libitum (efter behag), samt eventuelt lidt mandel splitter, hældes i, og hele blandingen røres op ved svag varme under konstant omrøring, da det helst ikke må skille. Koges op i 2 minutter.
Æggeblandingen fra før røres, helst vendes (røres) i. Æggeblandingen gør en ellers "slasket" suppe lidt mere luftig og lækker. Suppen må ikke koges op igen.
Varm kærnemælkssuppe kan serveres i små portionsskåle, eventuel pyntet med flødeskum umiddelbart før anretningen. Eventuelle mandel splitter serveres ved siden af.
|