DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kransekage

A bunch of blue grapes

Kategori:

Kager og brød etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(6-8 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ælt marcipan og flormelis sammen. Pisk æggehviden let og ælt den i lidt ad gangen. Konsistensen skal være blød, men ikke klistret. Rul kransekagemassen i 2 cm tykke pølser. Der skal blive 7-8 stykker, og det første skal være 8 cm langt. Øg længden med 4 cm for hvert nyt stykke. Form stykkerne til ringe og tryk dem let foroven, så de danner en "tagryg". Sæt ringene på en plade beklædt med bagepapir og bag dem i ovn ved 230°C i 8-10 min. til de er gyldne. Lad dem afkøle på pladen.

Sprøjt tværstriber af hvid glasur 2 på de afkølede kransekageringe.

Montering. Læg den største ring på et fad. Lim den næststørste ring fast med lidt smeltet chokolade. Fortsæt til den karakteristiske form fremkommer.

Servering:

Kan serveres sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Kransekagen har en blød og fugtig konsistens med et karakteristisk "bid".

Fra gamle opskrifter ved man, at marcipanen stammer helt tilbage fra middelalderen. Ved hjælp af marcipanmassen har vi i Danmark skabt en specialitet, som vi er berømt for, nemlig kransekagen, som igennem mange generationer har været midtpunkt ved festlige lejligheder.

Ordhistorie: kransekage; en kage af mandelmasse der f.eks. formes til kranse pyntet med hvid glasur, og som sættes sammen til f.eks. et tårn eller et overflødighedshorn evt. med en figur i toppen.

Ordhistorie: kransekagefigur; egentlig om den figur der sættes i toppen af en kransekage.

Ordhistorie: marcipan; en blød masse der er lavet af finthakkede mandler, sukker og æggehvide; bruges til konfekt, som fyld i kager og til kransekage; tysk Marzipan, Marzapan; italiensk marzapane 'marcipan', ældre betydning 'smykkeskrin, relikvieskrin'; arabisk mawthabãn 'glaseret beholder, et rummål'.

Ordhistorie: mandel; kernen fra frugten af mandeltræ som anvendes til f.eks. marcipan eller presses til mandelolie; latinsk navn Prunus amygdalus; middelhøjtysk mandel; oldfransk emandle; provencalsk amandola; latin amygdula; græsk amygdálê. Regnes i daglig tale med til gruppen af nødder.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page