1 æske 525 g "Drømmekage - tilsæt kun vand og smør" bageblanding (med 1 pose 350 g kageblanding mærket "1" og 1 pose 175 g kokosblanding (fyld) mærket "2")
2 dl vand
ca. 125 g smør
lidt mel
evt. 1 spsk. eller 3 spsk. kakao
evt. 1 banan
Fremgangsmåde:
1: Før du rører kagen.
Tænd ovnen på 175°C (varmluftovn
160°C). Smør og mel en springform uden hul i
midten (22-24 cm i diameter).
2: Sådan rører du dejen.
Kom indholdet fra pose "1" i en skål.
Tilsæt 50 g smeltet smør eller margarine eller
½ dl olie og 1¾ dl vand og rør dejen
godt sammen ca. 1 minut med et piskeris. Hæld dejen
i springformen.
3: Sådan bager du kagen.
Sæt kagen nederst i den varme ovn. Bag kagen i
ca. 25 minutter. Tag kagen ud af ovnen. Skru ovnen op
til 200°C (varmluft 180°C). De sidste 5 minutter af
bagetiden tilberedes kokosmassen.
4: ...og til sidst, kokosmasse.
· I de sidste 5 minutter af bagetiden smeltes
65 g smør eller margarine i en gryde, og indholdet
fra pose "2" og ¼ dl vand tilsættes.
Det hele gives et opkog.
· Hæld den varme kokosmasse over den varme
kage, og fordel det jævnt. Sæt kagen tilbage i
ovnen, og bag den færdig i ca. 5-10 minutter.
Kilde: Amo (Cerealia Foods, Cerealia Danmark
A/S, Vejle).
Servering:
Kan serveres sammen med f.eks. kaffe.
Information:
Under bagning må man aldrig åbne
ovnlågen før kagen er stivnet og ved
at få lidt farve.
Springform:
En dyb metalring med en løs bund
der spændes fast med en lukkeanordning. Bunden kan
henholdsvis være med og uden hul i midten. Bruges
til høje kager og desserter som ikke skal vendes
ud, f.eks. frugtkager og mousser.
Før bagning, smør formen lidt.
Efter bagning, lad kagen køle af i formen -
vend den så ud.
Skær ikke i kagen, mens den er i formen for
at undgå at ødelægge en eventuel
non-stick ("slip-let") belægning.
Smøring af bageforme:
Kageforme smøres med fedtstof, mel eller begge
dele for at give kagen en glat, gylden overflade. For at
gøre det lettere at få kagen ud af formen,
beklædes den med bagepapir. Visse kager, især
dem der indeholder æggehvider,
bages i en form, der ikke er smurt - her er det meningen,
at dejen skal klæbe fast til formen. Teflonbelagte
forme og lignende er specielt velegnede til fugtige deje.
Det er ikke nødvendigt at smøre disse forme,
medmindre de også skal drysses eller formen skal
beklædes med bagepapir. Når man smører
formen, er det nemmere at få kagen ud, når
den er bagt. Det fedtstof, man smører med,
bør være af samme slags som det, der
indgår i kagen. Smelt eller blødgør
fedtstoffet, brug en bagepensel og pensl et jævnt,
tyndt lag på og sørg for at komme ud i alle
hjørner og kanter.
Drysning af bageforme:
Det kan være nødvendigt at drysse formen
med et tyndt lag hvedemel efter den er blevet smurt. Formen
kan også drysses med sukker,
rasp, og hakkede
nødder eller
nøddeflager.
Drys med mel, sukker
eller rasp: Drys
rigeligt med mel i den smurte form og sørg
for at komme helt ud i hjørnerne. Vend,
drej og ryst formen, så der kommer et
jævnt lag. Hæld overflødigt mel,
sukker eller rasp ud.
Drys med nødder
eller mandler: Drys
nødderne eller mandlerne ned i den smurte
form, ryst den og pres nødderne eller
mandlerne fast mod kanten.
Alle kager skal stå lidt, når de er kommet
ud af ovnen, inden de tages ud af formen. Kager af pisket
og rørt dej skal ud af formen efter to til tre
minutter, så dampen kan slippe væk. Meget
lette, luftige kager og cheesecakes skal
afkøles i formen, ellers falder de sammen, og
kompakte kager med frugt
køler også af i formen for at bevare
fugtigheden. Man kan lade bunden af en springform
sidde, hvis kagen er skrøbelig - det giver
lidt stabilitet.
Tips:
Chokodrøm: Tilsæt 2 spsk. kakao
til dejen, før du bager kagen. Tilsæt
desuden 1 spsk. kakao i kokosmassen, før du
giver massen et opkog.
Banan-kokoskage: Mos 1 moden banan og
rør den i dejen, før du bager kagen.
Tilsæt eventuelt også kakao i
kokosmassen, som beskrevet ovenfor under
"Chokodrøm".
Opbevares tørt ved stuetemperatur
(20°-25°C) tildækket løst med
plastfilm i en tætsluttende beholder så
snart kagen er kølet af.
Historie:
Drømmekagen fra Brovst blev opdaget af en Amo
bagekonsulent, Knud Brorsen, tilbage i 1960 i forbindelse
med en bagedemonstration i husmoderforeningen i Brovst,
Nordjylland. Det var en husmor fra byen, der havde bagt
den. Konsulenten syntes, den var så god, at han fik
den skrevet ned, så andre også kunne få
glæde af den. Siden har den bredt sig, og hvem
kender ikke denne helt specielle kage, som nu kan bages
på rekordtid.
Drømmekage - den Originale fra
Brovst. Den smager, som navnet antyder...
Kilde: Amo (Cerealia Foods, Cerealia Danmark
A/S, Vejle).