Kategori: |
|
Rør blødt smør, flormelis, finthakkede mandler, sukker, æg og 1 dl hvedemel sammen til en jævn masse.
Tilsæt 2½ dl hvedemel og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile et par timer i køleskabet.
Rul dejen ud, og læg den i en springform eller kom den i en stor tærteform, så dejen går helt op ad siderne.
Dæk bunden med stanniol, og kom ris eller tørrede bønner i, så kanterne ikke falder ned under bagningen.
Bag tærtebunden 15 minutter ved 200°C, fjern ris eller bønner samt stanniol, og bag endnu ca. 15 minutter.
Den nybagte tærtebund vendes ud efter to til tre minutter og afkøles på en bagerist.
Mandeltærtebunden er nu klar til brug.
Mørdejen indgår som ingrediens og skal bages før brug med f.eks. chokoladetærte.
Ordhistorie: mørdej; en kagedej der er lavet af mel, fedtstof, sukker og æggeblomme, og som f.eks. bruges til tærter.
Ordhistorie: dej; en blød eller flydende masse af mel, fedtstof, hævemiddel med mere som æltes eller piskes sammen; fra et fællesgermansk ord med betydningen 'noget æltet, formet'.
|