![]() |
Kategori: |
|
|
Tag stenene ud af dadlerne og læg en klat marcipan i.
Påfør dadlerne chokoladeovertræk ved at vende dem i mørk smeltet chokolade.
Når chokoladen er stiv pyntes evt. med hvid smeltet chokolade og/eller kandiserede violer.
Kan opbevares tørt ved stuetemperatur (20°-25°C) i en tætsluttende dåse eller koldt i køleskab (+5°C) i tætlukket plastpose i et par dage.
Fyldte dadler kan serveres sammen med f.eks. kaffe.
Ordhistorie: daddel; daddelen (eller dadlen), dadler, dadlerne; en gul eller rødbrun aflang stenfrugt af daddelpalmen; er sød i smagen og spises ofte tørret; da/dd+el fra nedertysk dadele; fra provencalsk datil; fra græsk dáktylos 'finger, daddel' (jævnfør daktyl); navnet skyldes frugtens aflange form.
Ordhistorie: daddelpalme; en palme med store fjeragtige blade som kan give op til 100 kg dadler pr. år; vigtig kulturplante, bl.a. i Nordafrika; latinsk navn Phoenix dactylifera; frugten, daddel, er et langt, gult til rødbrunt bær med saftigsødt kød med 55-60% sukker og aflang kerne; dadler plukkes før modning og soltørres; af gærede dadler fremstilles daddelbrændevin og af stammens saft daddelvin.
|