DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Mandelbudding

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Grydekogning:

Bring fløden 13% i kog sammen med den på langs flækkede vanille-stang (eller kom evt. 1-2 tsk. vanillesukker (5-10 g) i fløden i stedet). Læg husblassen i koldt vand 10 minutter. Pisk æggeblommer sammen med melis (sukker) og pisk den koghede fløde i. Hæld det tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Cremen må ikke koge, så skiller den og bliver grynet. Tag gryden fra varmen. Knug husblasen fri for væde og kom den i den varme creme, mens der piskes, husblasen smelter med det samme. Tag vanillestangen op.

Cremen skal nu køle af i køleskabet, det varer en lille times tid før den begynder at tykne.

Skold og smut mandlerne, og hak de ca. 40 g smuttede mandler groft.

Pisk piskefløden til flødeskum før den vendes (røres) i cremen sammen med mandlerne. Hæld blandingen i en form eller skål og stil den koldt for at stivne.

Løsn forsigtigt buddingen fra formen eller skålen ved at køre rundt i kanten med en skarp kniv. Hold eventuelt. formen i få øjeblikke i varmt vand og vend desserten ud på et fad.

Servering:

Server mandelbuddingen kold sammen med f.eks. en lille glaskande kold eller varm (færdigkøbt) saftsauce f.eks. kirsebærsauce eller karamelsauce til at hælde over.

Information:

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page