Kategori: |
|
Hæld hønsebouillonen i en gryde. (Eventuelt opløs 1 hønsebouillonterning (10 g) i ½ l kogende vand i en gryde.)
Hæld aspargesvandet fra dåsen over i gryden sammen med hønsebouillonen og varm suppen op.
Rør derpå smør og mel sammen til en smørbolle.
Pisk smørbollen i den kogende suppe, til bollen er opløst.
Kog suppen ved svag varme i 5 minutter og sluk for varmen.
Rør æggeblommen med ¼ tsk. salt. Rør lidt af den varme suppe i æggeblommen.
Leger suppen ved at hælde æggeblommen i suppen under konstant piskning.
Smag suppen til med salt.
Læg aspargessnitterne fra dåsen i suppen.
Aspargessnitterne varmes nu i suppen. Suppen må ikke koge.
Straks før servering hældes den varme aspargessuppe over i en suppeterrin (en rund eller oval skål med låg hvori suppe serveres, og hvorfra der øses op) eller portionsanrettes i suppetallerkner.
Aspargessuppen kan serveres varm sammen med brød eller Mini Flutes.
Ordhistorie: sherry; en lysegullig eller mørkebrun, sød eller tør hedvin (med 14-20% alkohol); fra engelsk sherry; afledt af middelengelsk sherris; fra ældre spansk Xerez 'Jerez (de la Frontera)', den by i Andalusien hvor sherryen fremstilles.
Ordhistorie: vin; en alkoholisk drik som fremstilles ved gæring af saft af friske vindruer eller anden frugt; to slags: bordvin (vin med op til 14% alkohol) og hedvin (med 14-20% alkohol); fra latin vînum; fra oldlatin rekonstrueret form woinom 'vin'; fra et ukendt middelhavssprog; beslægtet med græsk oînos 'vin' (jævnfør fremmedordet ønologi 'vinlære'), arabisk wain 'vin', hebraisk jájin 'vin'.
Ordhistorie: hvidvin; en lys, gullig vin der er fremstillet af druers frugtkød uden skaller eller af grønne druer, hvor skallen er med i en vis periode af gæringen rødvin, rosé.
Ordhistorie: rødvin; en mørk, blårødlig vin der er fremstillet af blå druer, hvor saften har gæret sammen med skaller, kerner og stilke hvidvin, rosé.
Ordhistorie: rosé eller rose; = rosévin; ros+é; fra fransk rosé 'rosenfarvet, svagt rødmende'; afledt af rose (jævnfør substantiv (navneord) rose).
Ordhistorie: rosévin eller rosevin; en vin af lys rødlig farve; fremstilles ved at drueskallerne skilles fra på et tidligt tidspunkt af gæringen, eller ved sammenstikning af rød- og hvidvin = rosé, vin rosé.
Ordhistorie: vin rosé eller vin rose; = rosévin.
|