DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Bagt æble med fyld

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotMed alkohol / With alcohol

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn:

Læg mandel splitterne i blød i rom sammen med rosinerne. Krydr med stødt kanel og Melis (sukker) eller brug kanelsukker (sukker/kanel). Lad det trække tildækket i et stykke tid.

Skyl æblet, stik kernehuset ud med en kernehusudstikker og stil æblet i en lille skål. Fyld det med mandlerne og rosinerne. Hæld også rommen i og læg en lille klat smør øverst.

Bag det fyldte æble tildækket i mikroovn ved 750 watt i ca. 2 minutter. Tiden kan variere lidt efter æblets størrelse og sort.

Æblet skal ikke være helt blødt, når det tages ud af mikroovnen.

Lad æblet stå nogle minutter inden serveringen.

Servering:

Bagt æble med fyld serveres varm anrettet på en tallerken.

Information:

Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').

Ordhistorie: rom; spiritus der destilleres af rørsukker, og som indeholder op til 80% alkohol; fra engelsk rum, som vistnok er en forkortelse af ældre rumbullion 'oprør, røren rundt', der vistnok er beslægtet med fransk rebouillir 'genkoge, give et opkog'.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page