Kategori: |
|
Læg mandel splitterne i blød i rom sammen med rosinerne. Krydr med stødt kanel og Melis (sukker) eller brug kanelsukker (sukker/kanel). Lad det trække tildækket i et stykke tid.
Skyl æblet, stik kernehuset ud med en kernehusudstikker og stil æblet i en lille skål. Fyld det med mandlerne og rosinerne. Hæld også rommen i og læg en lille klat smør øverst.
Bag det fyldte æble tildækket i mikroovn ved 750 watt i ca. 2 minutter. Tiden kan variere lidt efter æblets størrelse og sort.
Æblet skal ikke være helt blødt, når det tages ud af mikroovnen.
Lad æblet stå nogle minutter inden serveringen.
Bagt æble med fyld serveres varm anrettet på en tallerken.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
Ordhistorie: rom; spiritus der destilleres af rørsukker, og som indeholder op til 80% alkohol; fra engelsk rum, som vistnok er en forkortelse af ældre rumbullion 'oprør, røren rundt', der vistnok er beslægtet med fransk rebouillir 'genkoge, give et opkog'.
|