Kategori: |
|
Bland alle ingredienser i en gryde, og varm op til kogepunktet, men ikke mere.
Filtrer drikken over i forvarmede, varmebestandige glas eller krus, og pynt med appelsinskiver som garnering.
Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.
Bør drikkes varm.
Ordhistorie: vin; en alkoholisk drik som fremstilles ved gæring af saft af friske vindruer eller anden frugt; to slags: bordvin (vin med op til 14% alkohol) og hedvin (med 14-20% alkohol); fra latin vînum; fra oldlatin rekonstrueret form woinom 'vin'; fra et ukendt middelhavssprog; beslægtet med græsk oînos 'vin' (jævnfør fremmedordet ønologi 'vinlære'), arabisk wain 'vin', hebraisk jájin 'vin'.
Ordhistorie: hvidvin; en lys, gullig vin der er fremstillet af druers frugtkød uden skaller eller af grønne druer, hvor skallen er med i en vis periode af gæringen rødvin, rosé.
Ordhistorie: rødvin; en mørk, blårødlig vin der er fremstillet af blå druer, hvor saften har gæret sammen med skaller, kerner og stilke hvidvin, rosé.
Ordhistorie: rosé eller rose; = rosévin; ros+é; fra fransk rosé 'rosenfarvet, svagt rødmende'; afledt af rose (jævnfør substantiv (navneord) rose).
Ordhistorie: rosévin eller rosevin; en vin af lys rødlig farve; fremstilles ved at drueskallerne skilles fra på et tidligt tidspunkt af gæringen, eller ved sammenstikning af rød- og hvidvin = rosé, vin rosé.
Ordhistorie: vin rosé eller vin rose; = rosévin.
|