Kategori: |
|
Bland æggeblommer, sukker og krydderier i en mixer, og pisk til en luftig creme. Varm whiskyen forsigtigt op i en kasserolle, og tilsæt æggecremen under stadig omrøring. Kog og rør rundt, til toddyen stivner og langsomt "stiger" i kasserollen. Hæld drinken i forvarmede, varmebestandige glas eller krus.
Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.
Bør drikkes varm.
Ordhistorie: whisky; en klar, brun brændevin der fremstilles af forskellige slags korn; ordet staves whiskey i IrIand, USA og Canada; afledt fra engelsk whisky forkortelse af ældre whiskybae af gælisk uisgebeatha; afledt fra uisge 'vand' (beslægtet med vand) + beatha 'liv', beslægtet med græsk bíos 'liv' (jævnfør bio-); egentlig 'livsvand' (jævnfør akvavit).
|