DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Æggetoddy med cognac (toddy med alkohol)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Drikke (kolde, varme, med og uden alkohol).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotMed alkohol / With alcohol

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 glas)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Bland æggeblommer, sukker og krydderier i en mixer, og pisk til en luftig creme. Varm cognacen forsigtigt op i en kasserolle, og tilsæt æggecremen under stadig omrøring. Kog og rør rundt, til toddyen stivner og langsomt "stiger" i kasserollen. Hæld drinken i forvarmede, varmebestandige glas eller krus.

Servering:

Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.

Information:

Bør drikkes varm.

Ordhistorie: cognac eller konjak; en gyldenbrun brændevin fremstillet ved destillation af vin og lagret på egefad; produceres i Cognacdistriktet i Frankrig; afledt efter den franske by Cognac.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page