DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Æggetoddy med brandy (toddy med alkohol)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Drikke (kolde, varme, med og uden alkohol).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotMed alkohol / With alcohol

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 glas)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Bland æggeblommer, sukker og krydderier i en mixer, og pisk til en luftig creme. Varm brandyen forsigtigt op i en kasserolle, og tilsæt æggecremen under stadig omrøring. Kog og rør rundt, til toddyen stivner og langsomt "stiger" i kasserollen. Hæld drinken i forvarmede, varmebestandige glas eller krus.

Servering:

Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.

Information:

Bør drikkes varm.

Ordhistorie: brandy; brændevin der minder om cognac, men er fremstillet af druevin, som er dyrket uden for Cognac distriktet; fra brand+y; afledt fra engelsk brandy; afledt fra forkortelse af brandywine 'brændevin'; afledt fra nederlandsk brandewijn 'brændt eller destilleret vin' (jævnfør brændevin).


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page