DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Pæretærte med bagt marcipan creme

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(8 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Kom creme med marcipan (bagt) i formen med mørdej (bagt), skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå.

Bagetid metalform: Ca. 40 minutter i en 200°C varm ovn til den er gyldenbrun.

Bagetid porcelænsform: Ca. 40-50 minutter i en 200°C varm ovn til den er gyldenbrun.

Når pæretærten med bagt marcipan creme er kold, kommes der evt. geleovertræk over pærerne.

Servering:

Pæretærten med bagt marcipan creme serveres kold som en lækker dessert sammen med is eller cremefraiche eller flødeskum.

Information:

Ordhistorie: pære; en gulgrøn frugt af pæretræ som er bred og afrundet forneden og smal foroven; fra latin pirum 'pære'; fra oldlatin rekonstrueret form pisom 'pære'; beslægtet med græsk ápion 'pære'.

Ordhistorie: cremefraiche; en syrnet fløde med et fedtindhold på 18% (tyktflydende konsistens) eller 38% (cremet konsistens). Konsistensen bliver lidt tykkere, jo "ældre" cremefraichen bliver; smager syrligt og spises som tilbehør til kager eller anvendes bl.a. i dressinger og sovse; cre/me+fraiche; fra fransk crème fraîche; fra crème 'fløde' + fraiche femininum af frais 'frisk'.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page