Kategori: |
|
Kom creme med marcipan (bagt) i formen med mørdej (bagt), skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå.
Bagetid metalform: Ca. 40 minutter i en 200°C varm ovn til den er gyldenbrun.
Bagetid porcelænsform: Ca. 40-50 minutter i en 200°C varm ovn til den er gyldenbrun.
Når pæretærten med bagt marcipan creme er kold, kommes der evt. geleovertræk over pærerne.
Pæretærten med bagt marcipan creme serveres kold som en lækker dessert sammen med is eller cremefraiche eller flødeskum.
Ordhistorie: pære; en gulgrøn frugt af pæretræ som er bred og afrundet forneden og smal foroven; fra latin pirum 'pære'; fra oldlatin rekonstrueret form pisom 'pære'; beslægtet med græsk ápion 'pære'.
Ordhistorie: cremefraiche; en syrnet fløde med et fedtindhold på 18% (tyktflydende konsistens) eller 38% (cremet konsistens). Konsistensen bliver lidt tykkere, jo "ældre" cremefraichen bliver; smager syrligt og spises som tilbehør til kager eller anvendes bl.a. i dressinger og sovse; cre/me+fraiche; fra fransk crème fraîche; fra crème 'fløde' + fraiche femininum af frais 'frisk'.
|