Kategori: |
|
Hæld væsken i en stor (4 liters) varmebestandig skål,
hvor der er plads til, at popcornene kan poppe op. Skålens
diameter i cm foroven skal være ca. dobbelt så stor,
som den forneden på skålen (f.eks.
Tilsæt 2-3 tsk. salt eller efter smag. Majskernerne tilsættes, låget lægges på med en tændstik (uden svovl) i klemme eller dæk med mikrobølgeovns-plastfilm (ekstra stærk og tyk egnet plastfolie), som ikke sættes for stramt på, da der skal være plads til dampen, når maden varmes op.
Pop kun en portion ad gangen.
Sæt skålen i midten af mikroovnen. Hvis ovnen har
drejetallerken, skal skålen kunne rotere frit under
popningen! Tjek også under popningen - for at være
sikker på at skålen drejer rundt. Et eventuelt
grillelement må ikke være i brug ved tilberedning af
popcorn. Brug kun mikrobølgeovnens
Pop majskernerne ved 650 watt i 9 minutter (ved 750 watt i 7-8 minutter). Denne tid kan variere meget, så prøv dig frem, og bliv altid stående ved mikroovnen under popningen, så du finder den rigtige tid hver gang. Popcornene er færdige, når de ikke popper mere, dvs. når lyden af poppende popcorn aftager til mellem 2-3 sekunder mellem hvert pop. Tiden afhænger af den konkrete mikroovn, da alle mikroovne er forskellige. Prøv med kortest mulig tid. Man kan altid give længere tid.
Den færdige portion vil altid indeholde nogle upoppede popcorn, der kan være meget hårde. De upoppede majskorn kan ikke poppes igen. Opvarm i stedet den næste portion et par sekunder længere.
Husk at både beholderen og popcornene er meget varme.
Popcornene serveres varme som snack til små og store f.eks. hældt op i en serveringsskål.
Holdbarhed og opbevaring Popcorn: Tørt, ved stuetemperatur (20-25°C) i tætlukket emballage. Kan stå et par dage uden problemer, men er dog bedst varme.
Portioner Popcorn: 3 liter poppede popcorn vejer 100 g.
Der findes to typer majs - sukkermajs som vi spiser som grønsager og fodermajs. Visse sorter søde majs har små "ører" og spidse kerner - de "popper", når de tørrede kerner opvarmes i olie eller i mikroovn. Popcorn smages som regel til med smør eller olie, men kan også sødes, f.eks. med karamel.
Det siges, at popcorn blev opdaget af indianerne for flere tusind år siden. Ved et tilfælde faldt nogle majskerner ned i et bål, og en sulten indianer smagte på de færdige popcorn og blev meget overrasket over den gode smag. Indianerne troede, at der var en lille ånd indespærret i popcornene - jo varmere det blev for ånden, jo vredere blev han, for så - tilsidst - at eksplodere.
Nu ved vi, at det er vandet inde i majskernen, der får popcornene til at poppe. Ved opvarmningen øges trykket inde i kernen, og når kernen giver efter for trykket, eksploderer majskernen - og vender vrangen ud - resultatet er færdige og velsmagende popcorn.
I f.eks. forlystelsesparker poppes popcorn ofte på store gryder, der fyldes med majs og tilsættes olie, hvorefter de pakkes i poser eller bægre og sælges. Denne produktionsform giver sprøde og velsmagende popcorn.
Ordhistorie: popcorn eller popkorn; majskerner som ved opvarmning brister, krænger sig og svulmer op til en luftig, hvid masse; pop + corn fra amerikansk-engelsk popcorn fra pop 'knald, knalde' + corn 'korn, majs'; navnet skyldes at majsen knalder, når den bliver ristet.
|