Kategori: |
|
Skyl sveskerne og sæt dem i blød i vandet dagen før.
Sveskerne kan udstenes efter udblødningen.
Kog sveskerne møre ved svag varme under låg i udblødningsvandet, og tilsæt sukker efter smag.
Sveskegrøden jævnes med kartoffelmel eller frugtgrødsjævner udrørt i lidt koldt vand. Hvis der jævnes med kartoffelmel, tages gryden fra varmen, før jævningen tilsættes under omrøring. Bemærk: Hvis der jævnes med kartoffelmel, så må grøden ikke koge herefter, så bliver den "lang". Hvis der jævnes med frugtgrødsjævner, skal grøden koge i 2-3 minutter herefter under omrøring, af hensyn til både smag og konsistens.
Hæld grøden i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så trækker grøden ikke skind.
Sveskegrøden serveres kold eller lun sammen med kold mælk eller fløde til at hælde over.
Svesker kan købes uden sten, dog skal man være opmærksom på, at sten og stenrester kan forekomme.
|