DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Sveskegrød

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Gryde:

Skyl sveskerne og sæt dem i blød i vandet dagen før.

Sveskerne kan udstenes efter udblødningen.

Kog sveskerne møre ved svag varme under låg i udblødningsvandet, og tilsæt sukker efter smag.

Sveskegrøden jævnes med kartoffelmel eller frugtgrødsjævner udrørt i lidt koldt vand. Hvis der jævnes med kartoffelmel, tages gryden fra varmen, før jævningen tilsættes under omrøring. Bemærk: Hvis der jævnes med kartoffelmel, så må grøden ikke koge herefter, så bliver den "lang". Hvis der jævnes med frugtgrødsjævner, skal grøden koge i 2-3 minutter herefter under omrøring, af hensyn til både smag og konsistens.

Hæld grøden i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så trækker grøden ikke skind.

Servering:

Sveskegrøden serveres kold eller lun sammen med kold mælk eller fløde til at hælde over.

Information:

Svesker kan købes uden sten, dog skal man være opmærksom på, at sten og stenrester kan forekomme.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page