DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Syv minutters glasur

Frosting

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn:

Hæld melis (sukker), bagepulver og vand i en høj varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, f.eks. et litermål. Kog i mikroovn ved fuld effekt (750 watt) i 4 minutter og 30 sekunder. Rør rundt i sukkerlagen efter den halve tid.

Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne under kraftig piskning; gerne med elpisker til glasuren bliver tyk.

Servering:

Lun syv minutters glasur kan som dekoration kommes over afkølet bagværk. En skinnende tyk frosting kan smøres over en kage f.eks. en sukkerbrøds- eller chokoladekage eller kan serveres lun til frugt f.eks. syltede halve pærer eller syltede halve ferskner eller kan serveres lun til en eksotisk frugtsalat.

Information:

Dette er en almindelig amerikansk glasur, som bruges til lagkager, kaldet "Frosting" = (sukker)glasur.

Ordhistorie: glasur; 1. et flydende stof som smøres på keramik og porcelæn inden brænding, hvorved overfladen bliver blank og hærdet; 2. sukkerovertræk på madvarer, især bagværk, som kan være en blanding af flormelis og vand eller æggehvide; glas+ur; fra tysk Glasur; afledt af Glas 'glas', jævnfør dog glasere.

Ordhistorie: glasere; glasere noget: forsyne noget med en blank overflade til pynt eller som beskyttelse; glas+er-e; vist afledt af substantiv glas men påvirket fra fransk glacer 'omdanne til is, give glans' (jævnfør glacéhandske).

Ordhistorie: glacéhandske eller glacehandske; en handske af hvidt, blankt gedeskind; glac/é+hand/ske; fra fransk glacé 'glansfuldt silkestof' egentlig perfektum participium af verbum glacer 'give glans' egentlig 'fryse til is' (jævnfør glasere).


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page