Kategori: |
|
Hæld melis (sukker), bagepulver og vand i en høj varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, f.eks. et litermål. Kog i mikroovn ved fuld effekt (750 watt) i 4 minutter og 30 sekunder. Rør rundt i sukkerlagen efter den halve tid.
Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne under kraftig piskning; gerne med elpisker til glasuren bliver tyk.
Lun syv minutters glasur kan som dekoration kommes over afkølet bagværk. En skinnende tyk frosting kan smøres over en kage f.eks. en sukkerbrøds- eller chokoladekage eller kan serveres lun til frugt f.eks. syltede halve pærer eller syltede halve ferskner eller kan serveres lun til en eksotisk frugtsalat.
Dette er en almindelig amerikansk glasur, som bruges til lagkager, kaldet "Frosting" = (sukker)glasur.
Ordhistorie: glasur; 1. et flydende stof som smøres på keramik og porcelæn inden brænding, hvorved overfladen bliver blank og hærdet; 2. sukkerovertræk på madvarer, især bagværk, som kan være en blanding af flormelis og vand eller æggehvide; glas+ur; fra tysk Glasur; afledt af Glas 'glas', jævnfør dog glasere.
Ordhistorie: glasere; glasere noget: forsyne noget med en blank overflade til pynt eller som beskyttelse; glas+er-e; vist afledt af substantiv glas men påvirket fra fransk glacer 'omdanne til is, give glans' (jævnfør glacéhandske).
Ordhistorie: glacéhandske eller glacehandske; en handske af hvidt, blankt gedeskind; glac/é+hand/ske; fra fransk glacé 'glansfuldt silkestof' egentlig perfektum participium af verbum glacer 'give glans' egentlig 'fryse til is' (jævnfør glasere).
|