Kategori: |
|
Skold og smut mandlerne, og skær de ca. 75 g smuttede mandler i splitter.
Opvarm vandet blandet med 1 dl af solbærsaften og 1 dl af æblejuicen sammen med krydderierne i en gryde. Lad det trække 10 minutter og si det.
Kom resten af solbærsaften, æblejuicen, mandel splitter og rosiner i, varm op til kogepunktet, men ikke mere.
Kom drikken over i forvarmede, varmebestandige glas eller krus, og server straks.
Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.
Bør drikkes varm.
Ordhistorie: gløgg; en varm drik af rødvin og brændevin tilsat rosiner, krydderier m.m.; drikkes især ved juletid; gløg+g fra svensk ord glögg dannet i det 19. århundrede fra glödgad (dryck) 'glødet drik' fra glödga afledt af glöda (jævnfør dansk gløde).
|