DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Alkoholfri gløgg

A bunch of blue grapes

Kategori:

Drikke (kolde, varme, med og uden alkohol).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4-6 glas)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Skold og smut mandlerne, og skær de ca. 75 g smuttede mandler i splitter.

Opvarm vandet blandet med 1 dl af solbærsaften og 1 dl af æblejuicen sammen med krydderierne i en gryde. Lad det trække 10 minutter og si det.

Kom resten af solbærsaften, æblejuicen, mandel splitter og rosiner i, varm op til kogepunktet, men ikke mere.

Kom drikken over i forvarmede, varmebestandige glas eller krus, og server straks.

Servering:

Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.

Information:

Bør drikkes varm.

Ordhistorie: gløgg; en varm drik af rødvin og brændevin tilsat rosiner, krydderier m.m.; drikkes især ved juletid; gløg+g fra svensk ord glögg dannet i det 19. århundrede fra glödgad (dryck) 'glødet drik' fra glödga afledt af glöda (jævnfør dansk gløde).


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page