Kategori: |
|
Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggeblommer og melis (sukker) godt, og tilsæt den revne citronskal, appelsinsaften og det halve af citronsaften. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden stiv til flødeskum - hver ingrediens for sig. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i vandbad (en skål eller lignende med varmt vand, hvori man anbringer noget der skal opvarmes, ofte i en beholder). Lad den svale med resten af citronsaften og hæld den i en tynd stråle i æggemassen. Når blandingen tykner, vendes (røres) de piskede æggehvider og flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål. Stil fromagen koldt, så den kan stivne.
Server appelsinfromagen kold pyntet med flødeskum.
Ordhistorie: fromage; en kold, luftig dessert der er lavet af æg, sukker og flødeskum som er stivnet med husblas og tilsat forskellig smag og evt. fyld; from+a/g/e; fra fransk fromage 'ost, sylte, budding'; fra latin formãticum 'hvad der er lavet i en form'.
|