Kategori: |
|
Smelt palminen (fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture) i en gryde til den er flydende - den må ikke blive for varm, tag den fra varmen og rør flormelis, kakao og evt. reven appelsinskal i. De revne appelsinskaller giver konfekten en frisk smag, hvis det ønskes. Vend cornflakes i.
Sæt massen forsigtigt i små toppe formet med hjælp af 2 teskeer på en bageplade belagt med bagepapir og stil dem køligt - f.eks. i køleskab (+5°C) - i ca. 30 minutter.
Kan serveres sammen med f.eks. kaffe.
Ordhistorie: cornflakes; ristede majsflager som f.eks. spises til morgenmad med mælk på; fra corn+flake/s fra amerikansk-engelsk cornflakes 'majsflager' fra corn 'majs' (jævnfør korn) + flakes pluralis (flertal) af flake (jævnfør substantiv (navneord) flage).
Ordhistorie: palmin; fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture; palm+in; vist fra tysk Palmin; afledt af Palme (jævnfør palme).
|